Oksekød og øltærte

Oksekød og øltærte

5.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portion

Składniki

Oksekød og øl fyld
  • olivenolie
    40 g
  • oksekød (til stuvning), skåret i tern (2 cm)
    600 g
  • salt
    1 tsk
  • peber, stødt
    2 knivspids
  • løg skåret i mindre stykker
    150 g
  • porre skåret i skiver
    150 g
  • majsmel
    15 g
  • vand
    250 g
  • mørk øl
    330 g
  • timianblade, friske
    1 tsk
  • worcestershire sauce
    1 spsk
  • oksebouillon
    ½ tsk
    ½ oksebouillon, terning (til 0,5 l)
Dej og samling
  • hvedemel
    150 g
  • smør koldt, skåret i tern
    65 g
  • æg, medium
    1
  • salt
    ½ tsk
  • æggeblomme let pisket, til glasering
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 39 g
Kalorie 2711 kJ / 647 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie