Couscous med kylling, lam og krydderpølser

Couscous med kylling, lam og krydderpølser

4.0 1 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portion

Składniki

  • koriander, frisk kun blade
    4 kviste
  • persille, frisk kun blade
    4 kviste
  • løg skåret i halve
    200 g
  • lammebov, fortrinsvis med ben (se tip), skåret i tern (4 cm x 4 cm)
    400 g
  • salt
    3 tsk
  • peber, stødt
    ½ tsk
  • olivenolie
    40 g
  • gulerødder skåret i stykker (ca. 1,5 cm)
    400 g
  • majroe skåret i 6 eller 8 stykker (afhængigt af størrelse)
    250 g
  • kanel, stødt
    1 tsk
  • ingefær, stødt
    1 tsk
  • vand
    900 g
  • kyllingebrystfilet skåret i fine strimler (ca. 2 cm lange)
    300 g
  • blandede krydderurter, tørrede (opcjonalnie) oksekød eller lammekød (fx merquez)
    6
  • courgette med skræl, skåret i skiver (ca. 1,5 cm)
    400 g
  • couscous, medium grain
    350 g
  • rosin
    70 g
  • hvide kikærter, dåse drænet
    350 g
  • harissa paste
    1 - 2 tsk
    1 - 2 tsk chilipasta

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 51 g
Kalorie 3753 kJ / 900 kcal
Tłuszcz 43 g
Błonnik 11.7 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie