素鲜锅

素鲜锅

2.5 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
5 人份

Składniki

  • 海茸头 (opcjonalnie)
    3 汤匙
  • 干昆布 切成方形(2公分x 2公分),洗净
    10 克
  • 干香菇 洗净,置放30分钟软化
    6 朵
  • 白萝卜 去皮,切粗块(2公分)
    300 克
  • 新鲜姜 去皮
    4 片
  • 新鲜红辣椒
    1 条
    1 条 辣椒干
  • 冷压芝麻油
    2 汤匙
  • 三宝粉 (参考贴士)
    2 汤匙
  • 海盐
    ¼ 茶匙
  • 酱青
    2 汤匙
  • 糖蜜
    1 汤匙
  • 200 克
  • 糖蜜粉
    1 茶匙
  • 意大利香脂醋
    1 汤匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 1 g
Kalorie 414 kJ / 99 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...