![Gelato al rabarbaro Gelato al rabarbaro](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/755E29E6-E025-4539-8665-AF70720472FD/Derivates/8C8E1A77-DAB5-481C-99F6-95269E99FCF1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di latte intero
- 6 tuorli d'uovo, da uova grosse
- 1 stecca di vaniglia, solo i semi
- 400 g di panna molto densa (circa 48% di grassi)
- 250 g di zucchero semolato
- 700 g di rabarbaro, a pezzi (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2479 kJ / 593 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 41.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa french dressing
20 Min
Riso casimiro
45 Min
Knöpfli
50 min
Caffè freddo
2h 15min
Delizia al cioccolato
40 Min
Burro alle erbe aromatiche
5 min
Mousse al cioccolato
3 Std. 30 Min
Crema Thermomix®
45 Min
Brunsli di Basilea
8 godz. 40 min
Minestra di pomodori con quark
25 Min
Delizie di mela e meringa
2 godz.
Tabulè di quinoa e tonno
40 Min