Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g queijo emmental
- 360 g água
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ½ c. chá de sal
- 30 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 100 g cebola
- 2 dentes de alho
- 200 g tomate em pedaços
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de orégãos
- 200 g chouriço s/ pele cortado em rodelas
- Sementes de papoila q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1119 kJ / 267 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolas de Berlim recheadas com leite condensado
4u. 5min
Covilhetes de Vila Real
1 Std. 25 Min
Empada de frango mediterrânica
50 Min
Bacalhau gratinado com maionese
1h 20min
Batatas "fritas" saudáveis
40min
Piza bolonhesa fechada
1 Std. 15 Min
Bolo de chouriço
45min
Piza na frigideira com fiambre, queijo e cogumelos
35 Min
Rosca de queijo e presunto
2h
Piza picante
1h 20min
Pãezinhos de colher com leite condensado
1 Std. 15 Min
Francesinha
1 Std.