Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- máslo na vymazání formy
- 250 gramů jablek, oloupaných, na čtvrtky
- 150 gramů třtinového cukru
- 4 vejce
- 200 gramů špaldové mouky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 špetka soli
- 100 gramů rozinek
- Wartości odżywcze
- na 1 plátek
- Kalorie
- 746 kJ / 178 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 298 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ořechová bábovka
1 Std. 10 Min
Dýňovo-jablečný koláč
3hod.
Banánové energetické tyčinky s ovesnými vločkami
1 Std. 10 Min
Cuketový koláč s vlašskými ořechy a datlemi
1 godz. 55 min
Drobenkový koláč z celozrnné mouky s jablky
1 Std. 10 Min
Tvarohová buchta
12 Std. 45 Min
Zapečené jáhly s kuřecím masem a mrkví
1 godz.
Banánovo-žitné placky
1 godz. 40 min
Jogurtový koláč se sušenými švestkami (bez cukru)
2 godz.
Kolečka s ovesnými vločkami a džemem
1 godz.
Kakaovo-avokádový koláč
1 godz. 15 min
Makovo-jablečný koláč
1 godz. 40 min