Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
315
g de azúcar refinada
lub 315 g de azúcar estándar - 1030 g de agua
- 250 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 80 g de mantequilla con sal o sin sal, fría y en dos trozos
- 1 cdita de jugo de limón recién exprimido
- 1 - 2 cditas de extracto de vainilla natural (opcjonalnie)
-
1 - 2
cditas de sal en hojuelas
(opcjonalnie)
lub 1 - 2 cditas de mezcla de semillas (p. ej. pepitas, linaza, ajonjolí o girasol) (opcjonalnie) - 50 g de vinagre blanco
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 153 kJ / 37 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Helado de Cheesecake con mora azul TM6
14 Std. 35 Min
Barra de chocolate y caramelo salado TM6
1h 50 min
Caramelo inglés a mi manera TM6
30min
Mazapán de almendras
10 min
Salsa de caramelo TM6
1h 30min
Helado de caramelo y sal TM6
14 Std.
Rollos de pizza
1h
Betún de mantequilla básico
10 min
Pastel de vainilla con betún de chocolate
1h 30min
Barritas 7 capas
1h
Temperado de chocolate oscuro (sembrado)
15min
Mostachón de frutos rojos
1h 30min