Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de agua
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 50 g de vino blanco
-
90
g de manteca de cerdo
lub 90 g de mantequilla - 1 huevo
-
30
g de levadura prensada fresca
lub 3 cucharaditas de levadura de panadería deshidratada - 450 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal (10 g)
Montaje de la empanada
- harina de fuerza para espolvorear
- 1 huevo batido para pintar
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 12108 kJ / 2894 kcal
- Białko
- 57 g
- Węglowodany
- 324 g
- Tłuszcz
- 151 g
Alternatywne przepisy
Empanada de bonito
1h 20 min
Masa para empanadas
15min
Masa quebrada
5 min
Masa para empanadillas
1h 40min
Dulce de membrillo casero
7 Std.
Masa para empanada con levadura
1h 20 min
Masa para empanadillas
1h 40min
Masa para pizza
1h
Bizcocho de limón
2h
Empanada de bacalao con pasas (sin levadura)
1h 50 min
Bizcocho de naranja
1h
Arroz con leche
1h 30min