Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de agua
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 50 g de vino blanco
-
90
g de manteca de cerdo
lub 90 g de mantequilla - 1 huevo
-
30
g de levadura prensada fresca
lub 3 cucharaditas de levadura de panadería deshidratada - 450 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal (10 g)
Montaje de la empanada
- harina de fuerza para espolvorear
- 1 huevo batido para pintar
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 12108 kJ / 2894 kcal
- Białko
- 57 g
- Węglowodany
- 324 g
- Tłuszcz
- 151 g
Alternatywne przepisy
Masa para empanadillas
1h 40min
Arroz con leche
1h 30min
Empanada de bonito
1 Std. 20 Min
Masa para empanada con levadura
1 Std. 20 Min
Masa para pizza
1h
Croquetas de jamón con bechamel rápida
9h 15min
Flan
5h 30min
Bizcocho de yogur
1h 40min
Bizcocho de naranja
1h
Masa para empanadas
15 Min
Bizcocho de limón
2h
Empanada integral con algas y pulpo
1h 30min