Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g azeite
- 100 - 150 g mistura de vegetais p/ saltear (cebola, chalota, alho-francês), cortados em pedaços (2 cm aprox.)
- 350 - 400 g mistura de legumes (curgete, cenoura, abóbora, batata-doce, aipo, pastinaca), cortados em pedaços (2 cm aprox.)
-
50
g mistura de vegetais congelados (opcjonalnie)
lub 50 g ervilhas congeladas (opcjonalnie) - 700 - 800 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes -
½ - 1
c. chá de sal
lub ½ - 1 c. sopa de molho de soja - 60 - 80 g massa tipo pevide
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 736 kJ / 175.9 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 712.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de cenoura e aipo com azeite de ervas
45min
Sopa de legumes
55min
Sopa de legumes versátil
50min
Creme de legumes versátil
45min
Leite creme
25min
Sopa de abóbora
35min
Creme de legumes
35min
Sopa de legumes com trigo sarraceno
40min
Arroz agulha
35min
Sopa de cenoura e pera
1h
Creme de legumes versátil
45min
Sopa versátil
40min