Driedubbele chocoladetaart

Driedubbele chocoladetaart

2.5 2 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
14 stuks

Składniki

Chocoladebodem
  • eieren
    3
  • suiker
    150 g
  • zout
    ¼ tl
  • zachte boter in stukken, en wat meer om in te vetten
    200 g
  • pure chocolade, 70% cacao in stukken
    150 g
  • water
    50 g
  • bruine suiker
    100 g
  • room, opklopbaar, 30-40% V.G.
    80 g
  • bloem
    200 g
  • bakpoeder
    2 tl
  • bicarbonaat van sodium
    1 tl
  • cacaopoeder
    70 g
Chocoladevulling
  • pure chocolade, 70% cacao in stukken
    100 g
  • cacaopoeder
    20 g
  • boter in stukken
    80 g
  • zout
    1 snuifje
  • room, opklopbaar, 30-40% V.G.
    100 g
  • gecondenseerde melk, gezoet
    350 g
Chocolade-ganache
  • pure chocolade, 70% cacao in stukken
    150 g
  • aardbeien
    250 g
  • room, opklopbaar, 30-40% V.G.
    80 g
  • huisgemaakte vanillesuiker
    2 tl

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 stuk

Białko 9 g
Kalorie 2556 kJ / 610 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 5.3 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...