Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g hortelã, só as folhas
- 300 g borrego limpo, s/ pele e s/ osso, cortado em cubos
- 100 g toucinho fumado cortado em cubos pequenos
- 100 g presunto cortado em cubos pequenos
- 100 g chouriço de carne s/ pele, cortado em cubos pequenos
- 1 pitada de pimenta branca
- 100 g vinho branco
- 250 g água, mais q.b. p/ cozer
- 250 g arroz agulha
- Sal q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 6 doses
- Kalorie
- 11553.7 kJ / 2761.4 kcal
- Białko
- 137.9 g
- Węglowodany
- 206.8 g
- Tłuszcz
- 139.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 55.1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 6480.6 mg
Alternatywne przepisy
Pezinhos de porco de coentrada
1h 30min
Arroz de marisco enlatado
25 min
Trouxas de legumes
1h
Migas doces
20 min
Menu: Arroz de pimentos com gambas e Salada de fruta em papelote
40min
Focaccia integral com cebola e pimento - TM6
Brak ocen
Booster de tomate e funcho
5 min
Sopa ribollita
45min
Crepes com recheio de amêndoa
Brak ocen
Mousse de frutas vermelhas
4 Std. 50 Min
Maçãs assadas recheadas
30min
Pão pita com presunto, espinafres e molho de iogurte
14 Std.