Güllü Antep Fıstıklı Lokum

Güllü Antep Fıstıklı Lokum

4.8 37 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 26 godz. 50 min
1200 g

Składniki

  • Antep fıstığı, kabuksuz, tuzsuz
    180 g
  • kurutulmuş bamya çiçeği (hibiskus)
    15 g
  • su
    1050 g
  • şeker
    825 g
  • limon suyu
    1 tk
  • mısır nişastası serpmek için ekstra mısır nişastası(yakl. 55 g)
    200 g
  • krem tartar
    1 tk
  • sıvı yağ
    ⅛ tk
  • mısır nişastası serpmek için
    6 - 7 yk
  • saf gül yağı damak tadına göre
    1 - 2 damla
  • pudra şekeri
    150 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1200 g

Białko 34 g
Kalorie 25066 kJ / 5991 kcal
Tłuszcz 101 g
Błonnik 14 g
Węglowodany 1226 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...