Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 gramů žitných zrn
- 150 gramů pšenice špaldy
- 300 gramů pšeničné mouky, polohrubé, typu 550
- 1 kostka čerstvého droždí (40 gramů)
- 2 čajové lžičky sušeného kvásku, žitného
- 1 špetka cukru
- 2 čajové lžičky chlebové koření
- 2 čajové lžičky soli
- 30 gramů jablečného octa
- 350 gramů vody, vlažné
- Wartości odżywcze
- na 1 krajíc / plátek
- Kalorie
- 335 kJ / 80 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Špaldovo-pohankový chléb
1h 30min
Francouzský chléb s vlašskými ořechy
2sa 10 dk
Celozrnný horský chléb
1h 30min
Celozrnné housky
2h
Jablečno-cibulový chléb
2u. 20min
Rýnský tmavý chléb
1h 30min
Rustikální chléb
2h
Venkovský chléb (Pain de campagne)
4sa
Žitný chléb
3h 50min
Bageta
3sa 45 dk
Chléb
1h 40min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2sa 10 dk