Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 gramů hladké mouky
- 1 špetka soli
- 150 gramů másla, pokojové teploty, na kousky, plus na vymazání
- 4 vejce
- 50 gramů cukru
- 60 gramů mléka
- 1 kostka čerstvého droždí (40 gramů)
- Wartości odżywcze
- na 1 plátek
- Kalorie
- 711 kJ / 170 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jogurtové bulky se sezamem
1 godz. 30 min
Máslové houstičky
1 godz.
Medovo – ořechový chléb
3 godz. 50 min
Krém Saint-Germain
50 Min
Máslová brioška
2 godz. 10 min
Hrachovo cizrnové toasty
10 min
Pivní chléb
3h 40min
Turecký flatbread
2 godz. 10 min
Venkovský chléb (Pain de campagne)
4h
Briošky (Brioches)
1 godz. 20 min
Chléb
1 godz. 40 min
Bílé pečivo
1 godz.