Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Oplatka
- 2 vejce
- 120 gramů cukru
- 120 gramů másla, pokojové teploty, na kousky
- 400 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
Zrmzlinový krém
- 80 gramů cukru
- 1 vanilkový lusk
- 500 gramů smetany, min. 30 % tuku, vychlazené
- 2 bílky
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 1584.2 kJ / 378.6 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vanilková zmrzlina
12h
Strašidelné pivíčko
30min
Malinový dacquoise
2 Std.
Zvěřinové klobásy s pistáciemi
3 godz. 30 min
Nanuk v sušence
6 Std. 40 Min
Citrónový sorbet se sektem
8 Std.
Květy černého bezu smažené v těstíčku
30min
Crème brûlée s vaječným likérem
1h 15min
Čokoládová pěna se slaným karamelem
45min
Koblihy
1 Std. 30 Min
Smetanová vanilková zmrzlina (Gelato alla crema)
10h 15min
Housky bao se zbylým masem a omáčkou hoisin
1 Std. 30 Min