Urządzenia i Akcesoria
Mango on Coconut Sticky Rice
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 portions
Składniki
-
water800 g
-
glutinous rice rinsed, soaked for 2 hours or overnight150 g
-
coconut milk150 g
-
sugar50 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
ripe mango (approx. 1 mango), peeled, cut in pieces (2 cm)300 g
-
sesame seeds (opcjonalnie) for garnishing½ tsp
-
fresh mint leaves (opcjonalnie) for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5 g
Kalorie
1245 kJ /
297 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Shallot Oil
25 min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 godz.
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45 min
Soy milk
24 godz. 30 min
Stir-fried Clams
35 min
Lemongrass Tempeh
1 godz. 15 min
Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)
1 godz.
Sukiyaki
55 min
Mango Lassi
5 min
Baked Sushi
1 godz. 15 min
Coconut Jelly
3 godz. 15 min