Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salada
- 1 dente de alho
- 4 fatias de pão rústico
- Azeite q.b.
- 500 g água
- 400 g espargos verdes, arranjados
- 300 g ervilhas descongeladas
- 1 curgete
Vinagreta
- 1 limão (raspa e sumo)
- 1 c. chá de mostarda de Dijon
- 1 c. chá de mel
- 10 g folhas de salsa
- 50 g azeite
- Flor de sal q.b. p/ temperar
- Pimenta preta q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1217.4 kJ / 291 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 34.3 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 179.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filete de garoupa à Portuguesa
40min
Lombinho à coreana com salada de arroz
40min
Salada de feijão, abacate e atum
20 Min
Salada de feijão com trigo perlado e tomate
25 Min
Conchas com azeitonas e pão ralado com anchovas
45min
Tabule de cevada cor-de-rosa e pistácio
40min
Guisado de bacalhau à Italiana com batata a vapor
50 Min
Tártaro de bacalhau e melancia
Brak ocen
Cheesecake de abacate vegan
6 Std.
Salada com molho caesar vegan
40min
Frango com arroz selvagem e salada de pepino e tomate
35 Min
Ceviche no ananás
6h 15 min