Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 250 g bolacha Maria
- 200 g manteiga
Recheio
- 6 claras de ovo
- 6 gemas de ovo
- 250 g açúcar
- 150 g manteiga
- 200 g chocolate p/ culinária (44% cacau) partido em pedaços
- 50 g farinha tipo 55
Cobertura
- 200 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 5 - 10 gotas de sumo de limão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2918 kJ / 698 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte fresca de limão
2h
Tarte de leite e chocolate
4h
Tarte de mousse de chocolate com morangos
1h 30min
Tarte de caramelo e baunilha
3 Std.
Losangos de chocolate e doce de leite
1h 45min
Tarte de chocolate e natas
12 godz. 20 min
Bolo de iogurte com creme de manteiga
1h
Tarte vulcão
1h 15min
Tarte de mousse de chocolate
12sa 30 dk
Cheesecake de limão
6h 30min
Tarte de chocolate e caramelo
4h 40min
Bolo de bolacha
2 Std. 25 Min