Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 kostka čerstvého droždí (40 gramů)
- 1 čajová lžička cukru
- 320 gramů vody
- 500 gramů žitné mouky, chlebové
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 150 gramů cibule, napůl
- 1 jablko (cca 150 gramů), oloupané, na čtvrtky
- 30 gramů olivového oleje
- 3 čajové lžičky hořčičných semínek
- 2 čajové lžičky sušeného estragonu
- Wartości odżywcze
- na 1 plátek
- Kalorie
- 554 kJ / 132 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jogurtové bulky se sezamem
1h 30min
Žitný chléb
3óra 50p
Špaldové krekry
30min
Kukuřičný chléb
1h 5min
Chléb z rýžové mouky (bez lepku)
1h 15min
Medovo – ořechový chléb
3óra 50p
Ciabatta s olivami a tymiánem
16h 40min
Bulky připravované v páře
2h 10 min.
Chléb nebo bochánky s rajčaty a bazalkou
1h 45min
Tvarohové housky
1h 50min
Bagety s vlašskými ořechy
1h 45min
Bageta
3h 45min