Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 10 ovos
- 250 g açúcar
- 250 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
Glacé
- 180 g açúcar
- 1 clara de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 191 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Chiffon de laranja
1sa 30 dk
Bolo podre de Castro Daire
2h 35min
Jesuítas
20 Min
Profiteroles
1sa 30 dk
Bola de bacalhau de Lamego
1 godz. 20 min
Pão-de-ló
55 Min
Doce branco e doce amarelo da romaria
1sa
Húngaros
50 Min
Creme de pasteleiro
15 Min
Pastéis de nata
45 Min
Tarte de coco
1sa
Bola de carne
1 godz. 20 min