Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cobertura
- 250 g açúcar
- 50 g natas
- 180 g chocolate branco p/ culinária
- 50 g manteiga
- 100 g queijo mascarpone
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- Farinha tipo 55 q.b. p/ polvilhar
- 150 g açúcar
- 100 g açúcar amarelo
- 250 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 6 ovos
- 200 g leite
- 350 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- Drageias coloridas q.b. p/ cobrir o bolo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2010 kJ / 481 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
1ωρ.
Brigadeirão
1 godz. 45 min
Bolo de iogurte
55 min
Bolo mármore
1ωρ. 10 λεπτ.
Bolo base
1 godz. 50 min
Recheio de mascarpone e morango
5 λεπτ.
Bolo das bolas
1ωρ.
Bolo de chocolate com recheio de mascarpone
2u. 40min
Cupcakes ouriço
45min
Bolo de chocolate com chantilly e mousse
1ωρ.
Mini cupcakes com cobertura de mascarpone e cacau
45min
Bolo de cenoura com cobertura de chocolate
50 λεπτ.