Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g salsa
- 150 g pão torrado partido em pedaços
- 250 g cebola
- 2 dentes de alho
- 100 g manteiga
- 3 postas de bacalhau demolhado (600 g aprox.)
- 200 g natas
- 100 g farinha, mais q.b. p/ panar
- Pimenta q.b.
- Sal q.b.
- Azeite q.b. p/ untar
- 40 g azeitonas pretas s/ caroço
- 2 ovos batidos p/ panar
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 252 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hambúrguer de atum com anchovas
20min
Rolo de bacalhau
2h
Torta de bacalhau
1 Std.
Bolachas de parmesão com erva-doce e piripíri
1h 25min
Tarte fechada de novilho
13h 30min
Tarte de figo e queijo
30min
Chamuças
1h 30min
Florentinos
1 Std. 10 Min
Brioche com creme de chocolate e avelã
2h
Tarte vulcão
1h 15 min
Crocante de manteiga de amendoim
55 min
Tarte de alfarroba, amêndoa e figo
35 min