Urządzenia i Akcesoria
Rabanadas
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
20 unidades
Składniki
Calda
-
água200 g
-
açúcar200 g
-
casca de laranja2 tiras de
-
casca de limão2 tiras de
-
pau de canela1
-
estrela de anis1
-
Vinho do Porto30 g
Rabanadas
-
leite1000 g
-
açúcar80 g
-
casca de limão2 tiras de
-
pau de canela1
-
pão de forma seco, fatiado grosso (aprox. 800 g)20 fatias de
-
ovos batidos6
-
Óleo q.b. p/ fritar
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 unidade
Białko
8 g
Kalorie
1628 kJ /
389 kcal
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Doces de Natal
11 Przepisów
Portugalia
Portugalia
Może spodoba Ci się również...
Marmelada
50 min
Leite creme
25 min
Pudim de laranja
5 godz.
Aletria de cortar à faca
35 min
Papas de sarrabulho
1 godz. 25 min
Bolinhos de bacalhau
1 godz.
Papas de sarrabulho à moda de Braga
1 godz. 50 min
Geleia de marmelo
1 godz.
Pataniscas de bacalhau
50 min
Aletria de coco
40 min
Formigos
35 min
Rabanadas a vapor
1 godz.