Buharda Dil Balığı ve Beyaz Peynirli Roka Salatası

Buharda Dil Balığı ve Beyaz Peynirli Roka Salatası

3.8 4 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 porsiyon

Składniki

  • körpe roka
    200 g
  • kestane mantarı dilimlenmiş (0.5 cm)
    240 g
  • kiraz domates küçük, ikiye bölünmüş
    240 g
  • taze soğan sadece yeşil kısımları dilimlenmiş (4 cm)
    20 g
  • sarımsak ince dilimlenmiş
    2 diş
  • portakal dilimlenip dörde bölünmüş
    ½
  • beyaz peynir, sert parçalara bölünmüş
    120 g
  • limon suyu
    15 g
  • sızma zeytinyağı
    50 g
  • su
    580 g
  • toz karabiber
    1 tutam
  • dil balığı fileto derisiz (bk. öneriler)
    700 - 800 g
  • dereotu yaprağı
    2 - 3 dal
  • tuz damak tadına göre
    4 tutam
  • toz karabiber damak tadına göre
    4 tutam
  • tereyağı
    2 - 4 tk

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Białko 48.6 g
Kalorie 1944.1 kJ / 465.1 kcal
Tłuszcz 21.7 g
Błonnik 3.9 g
Węglowodany 19.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...