Tatlı Ekşi Soslu Tavuk ve Limonlu Basmati Pilavı

Tatlı Ekşi Soslu Tavuk ve Limonlu Basmati Pilavı

4.3 72 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porsiyon

Składniki

  • pirinç sirkesi
    40 g
  • ketçap
    135 g
  • soya sosu
    45 g
  • bal
    90 g
  • acı sos (opcjonalnie)
    ¼ tk
  • susam yağı (opcjonalnie)
    1 ¼ tk
  • tavuk göğsü kuşbaşı kesilmiş (yakl. 3-4 cm)
    1200 g
  • pul biber
    ½ tk
  • tuz
    2 tk
  • zeytinyağı
    4 yk
  • su nişastalı su için ekstra 3 yk soğuk su
    1000 g
  • limon suyu
    ½ tk
  • basmati pirinci yıkanmış ve süzdürülmüş
    300 g
  • limonun kabuğu sarı kısımları, ince rendelenmiş
    ½
  • sarımsak
    4 diş
  • zencefil küçük parçalara bölünmüş (1 cm)
    10 g
  • ayçiçek yağı
    30 g
  • mısır nişastası
    3 tk
  • kapya biber şerit halinde kesilmiş (yakl. 6 cm x 0.3 cm)
    70 g
  • yeşil dolmalık biber şerit halinde kesilmiş (yakl. 6 cm x 0.3 cm)
    70 g
  • sarı biber şerit halinde kesilmiş (yakl. 6 cm x 0.3 cm)
    70 g
  • susam kavrulmuş, süslemek için
    1 yk

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Białko 52.6 g
Kalorie 2538 kJ / 607.2 kcal
Tłuszcz 15.9 g
Błonnik 2.3 g
Węglowodany 61.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...