Porçini Mantarlı Tagliatelle

Porçini Mantarlı Tagliatelle

4.5 17 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porsiyon

Składniki

  • taze maydanoz sadece yaprakları
    20 g
  • diş sarımsak dörde bölünmüş
    1
  • zeytinyağı 1.5 yk ekstra zeytinyağı
    30 g
  • taze porçini mantarı küçük boy, dilimlenmiş (1 cm)
    100 g
    30 g kurutulmuş porcini mantarı, 20 dk ılık suda bekletilmiş, süzülmüş, küçük parçalara bölünmüş
  • kültür mantarı ince dilimlenmiş (1 cm)
    100 g
  • tuz damak tadına göre ekstra tuz
    1 ¼ tk
  • su
    1200 g
  • tagliatelle makarna (yumurtalı uzun kuru makarna)
    300 g
  • taze toz karabiber damak tadına göre
    1 - 2 tutam

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Białko 11 g
Kalorie 1659 kJ / 396 kcal
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...