Urządzenia i Akcesoria
Spicy Tomatillo Oyster Shooters
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
2 portions
Składniki
-
green tomatillos cut into pieces2 oz
-
cucumbers cut into pieces2 oz
-
serrano chili halved, seeds removed, divided1
-
cilantro leaves only5 sprigs
-
lime juice1 oz
-
salt to taste½ tsp
-
celery seed⅛ tsp
-
vodka3 oz
-
sugar (opcjonalnie)½ tsp
-
Worcestershire sauce½ tsp
-
oysters freshly shucked, on half-shell6
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
15 g
Kalorie
1021 kJ /
244 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cream of Crab Soup
45 min
Spinach and Artichoke Garlic Bread
20 min
Matzo Ball Soup
1 godz. 20 min
Noodle Kugel
55 min
Fruit Galettes (Paul)
1 godz. 25 min
Sourdough Baguettes
15 godz.
Oysters Rockefeller
25 min
Chicken Liver Mousse (Chris Cosentino)
9 godz. 5 min
Peaches in white wine syrup
4 godz.
Angel Food Cake
1 godz. 10 min
Gravlax
72 godz. 30 min
Ramen Noodle Soup
40 min