Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 顆 柳橙
- 60 克 糖
- 280 克 高筋麵粉
-
10
克 新鮮酵母
lub 1 茶匙 乾酵母粉 - ½ 茶匙 鹽
- 1 大匙 蘭姆酒
- 2 顆 蛋 (麵糰和刷上色用)
- 1 顆 蛋黃
- 90 克 牛奶
- 60 克 奶油 ,切塊,置於室溫軟化
- 1 大匙 綜合糖漬水果 ,切小丁
- 10 克 杏仁片 ,少許
- 珍珠糖 (小型),少許 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 5075 kJ / 1215 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 139 g
- Tłuszcz
- 57.5 g
- Błonnik
- 3 g