Urządzenia i Akcesoria
德國史多倫聖誕麵包
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 14 godz. 50 min
1 個
Składniki
-
葡萄乾80 克
-
蘭姆酒200 克
-
高筋麵粉 多備一些撒粉用275 克
-
1 ½ 茶匙 乾酵母粉新鮮酵母15 克
-
糖25 克
-
鹽1 茶匙
-
小荳蔻粉¼ 茶匙
-
肉桂粉¼ 茶匙
-
柳橙 只取皮屑½ 顆
-
蛋 (麵糰和刷上色用)2 顆
-
牛奶125 克
-
綜合糖漬水果100 克
-
奶油 切塊,室溫軟化,需多備一些塗抹用50 克
-
蛋白 刷上色用1 顆
-
冰糖粉 裝飾用20 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 個
Białko
57 g
Kalorie
9747 kJ /
2332 kcal
Tłuszcz
70 g
Błonnik
16 g
Węglowodany
380 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
麵粉實驗室(下)
70 Przepisów
Tajwan
Tajwan