Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pernil de porco fumado (650 g aprox.)
- 1500 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 200 g vinho branco
- 5 pés de tomilho, só as folhas
- 20 g salsa
- 1 cabeça de alho cortada ao meio
- 100 g chalota
- 50 g vinagre
- 1 baguete torrada cortada em fatias p/ servir
- Mostarda à antiga q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1707.8 kJ / 408.2 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 28.1 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 324.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastéis de massa tenra de alheira
35 min
Sumo estimulante
5 min
Salada de beterraba e cenoura à brasileira - TM5
Brak ocen
Bolo rançoso de Pavia
1h 30min
Cristas de galo
2h
Pão doce
2 Std. 30 Min
Quiche rápida de queijo e ervilhas
40 Min
Sopa de alho
1 Std. 10 Min
Pão de frutos secos e maçã
13 Std. 55 Min
Sopa de peixe alentejana
40 Min
Massa com frango e abóbora
45 Min
Sopa de cação
40 Min