Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 50 g de mantequilla (y un poco más para la sartén)
- 600 g de leche
- 250 g de harina
- 4 huevos
- 1 pellizco de sal
Peras al toffee
- 85 g de mantequilla
- 150 g de azúcar moreno
- 150 g de nata
- 500 g de peras con piel, descorazonadas y en trozos de 2 cm
Salsa de chocolate
- 100 g de chocolate fondant para postres (50% cacao), en trozos
- 80 g de agua
- 50 g de mantequilla
- ½ cucharadita de sal en escamas (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1393 kJ / 333 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes de piña colada
1h 10min
Arroz a la cubana
1u.
Crêpes al curry con chutney de mango
1h 15min
Torrijas a la plancha (HESTAN CUE)
30min
Crêpes rellenos de requesón con naranja y romero (Sin azúcar)
1u.
Pastelitos criollos de dulce de membrillo
3h 30min
Gofres de sartén
45 min
Bolitas de plátano energéticas
15min
Crêpes de manzana
1h 30 min
Mug cake con chocolate blanco
20min
Tortitas de chocolate con salsa y nata montada (HESTAN CUE)
45 min
Masa de crêpes de chocolate
1h 15min