Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 50 g de mantequilla (y un poco más para la sartén)
- 600 g de leche
- 250 g de harina
- 4 huevos
- 1 pellizco de sal
Peras al toffee
- 85 g de mantequilla
- 150 g de azúcar moreno
- 150 g de nata
- 500 g de peras con piel, descorazonadas y en trozos de 2 cm
Salsa de chocolate
- 100 g de chocolate fondant para postres (50% cacao), en trozos
- 80 g de agua
- 50 g de mantequilla
- ½ cucharadita de sal en escamas (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1393 kJ / 333 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Smoothie de chocolate y ciruelas pasas
5min
Chocolate vienés
20 min
Crêpes
1h 15min
Mug cake con chocolate blanco
20 min
Crêpes de piña colada (HESTAN CUE)
1 Std. 10 Min
Bogavante en salsa Newburg
1h 15min
Cupcakes tricolores
2h
Smoothie de fresas, papaya, naranja y kiwi con requesón
5min
Crêpes de piña colada
1 Std. 10 Min
Crêpes rellenos de requesón con naranja y romero (Sin azúcar)
1 Std.
Pastelitos criollos de dulce de membrillo
3 Std. 30 Min
Tortitas americanas (HESTAN CUE)
50 min