![Pide with Lamb, Cinnamon, Pine Nuts and Yoghurt Pide with Lamb, Cinnamon, Pine Nuts and Yoghurt](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f1f41b47-3837-4241-87db-adc9ad2ff8df/Derivates/8b3a1f7c-f278-4c1a-97cd-7da343eaba51.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 15 g dried instant yeast
- 320 g water, warm
- 1 tsp fine sea salt
- 30 g olive oil
Lamb Filling
- 80 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for brushing and greasing
- 500 g lamb mince, broken in pieces
- 50 g toasted pine nuts
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Assembly
- 100 g water
- 4 tsp sesame seeds
- 250 g natural yoghurt
- 1 Tbsp sumac
- ½ bunch fresh coriander, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2293 kJ / 548 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Pizza Margherita
2h 10min
Pizza Marinara
1h 35min
Chana magaj
2h 30min
Spiced lamb flatbread
1 Std. 50 Min
Iraqi cheese pies (cheese chureck)
1h 40min
Fried Cheese and Tomato Pizzas
3h
Potato and Rosemary Focaccia
2 godz. 35 min
Vegetable Spring Rolls
2h 10min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1h 40min
Chocolate Brioche
5 Std.
Besan ki burfi
5h 5min
Pizza Diavola
1 godz. 30 min