![Teriyaki Chicken and Rice Teriyaki Chicken and Rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A4B0E6E1-07F6-4A45-928D-4AFFB95F79C5/Derivates/a16f5157a6f33e9c47841f2c459b11078917c433.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 oz soy sauce
- 47 oz water, divided
- 1 piece ginger (½ in.)
- 1 garlic clove
- 2 oz honey
- 2 tbsp corn starch
- 16 oz chicken thighs, boneless and skinless, cut into pieces (1 in.)
- 1 heaping tsp sesame oil
- 1 tsp salt, to taste
- 8 oz long-grain white rice
- 3 ½ oz frozen peas and carrots
- 2 large eggs
- 1 pinch salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2076.3 kJ / 496.3 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 64.7 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 2119.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Breasts Pizzaiola
55min
Chicken Adobo
1 Std. 25 Min
Chicken Tetrazzini
40 Min
Beef Stroganoff
1 Std.
Beef Ragout with Macaroni
30 Min
Chicken with Creamy Vegetable Sauce
50 Min
Beef and Broccoli Sauté
30 Min
Meatballs with Tomato Sauce
45 Min
Cashew Chicken Stir Fry
30 Min
Asian-Style Sautéed Rice
35 Min
Asian Stir Fry with Noodles
1 Std. 5 Min
Sausage and Red Pepper Pasta
45 Min