Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 200 g leite
- 80 g margarina p/ culinária
- 25 g fermento de padeiro fresco
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de açúcar
- 450 g farinha tipo 65
- 1 gema de ovo
Recheio
- 250 g peito de frango cortado em pedaços
- 40 g bacon em cubos
- 150 g cebola
- 2 dentes de alho
- 120 g cenoura cortada em pedaços
- 100 g tomate cortado em pedaços
- 30 g azeite
- 20 g concentrado de tomate
- 1 c. sopa de orégãos
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 ovo
- 1 c. sopa de leite
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 957.5 kJ / 228.8 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 239.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coxinhas de frango sem massa
1sa
Pastéis recheados com carne
2 Std. 15 Min
Carcaças
1 Std. 50 Min
Pastel de vento
3h
Carcaças
1 Std. 40 Min
Pãezinhos recheados com chili
1 Std. 10 Min
Croquetes de atum
1sa 30 dk
Brioches divertidos
1sa
Enroladinhos de queijo e fiambre
55 Min
Pãezinhos enrolados
1h 45min
Merendas
2h
Baguetes com alho e orégãos
1sa 30 dk