Kyllingebryst pizzaiola

Kyllingebryst pizzaiola

4.3 9 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 portioner

Składniki

  • kyllingebryst, uden skind
    800 g
  • salt efter smag
    ½ tsk
  • sort peber, stødt efter smag
    ½ tsk
  • edam ost eller anden halvfast ost (fx gruyere emmentaler, fontina), skåret i mindre stykker
    200 g
  • olivenolie
    30 g
  • løg skåret i halve
    150 g
  • fed hvidløg
    2
  • hakkede tomater fra dåse eller friske
    600 g
  • fond hjemmelavet
    1 tsk med top
    1 grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l)
  • sukker
    1 tsk
  • oregano, tørret
    1 ½ tsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 41 g
Kalorie 1386 kJ / 331 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie