Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizza Dough
- olive oil, to grease
- 15 oz warm water (100°F-110°F)
- 16 oz bread flour
- 6 oz semolina
-
2 ¼
tsp rapid rise yeast
lub 1 packet/envelope rapid rise yeast - 1 tbsp salt
Pizza Sauce
- 4 garlic cloves
- 1 oz olive oil
- 12 oz tomato paste
- 2 tsp dried oregano
- 2 tsp dried basil
- ½ tsp dried thyme
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
For Pizza
- 6 oz Fontina cheese, cut into pieces
- 4 oz aged white cheddar cheese, cut into pieces
- 2 oz pecorino romano, cut into pieces
- olive oil, to grease
- bread flour, to dust
- 8 oz buffalo mozzarella, sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 10029 kJ / 2397 kcal
- Białko
- 125 g
- Węglowodany
- 269 g
- Tłuszcz
- 92 g
- Błonnik
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
French Fries (Paul)
1 Std. 15 Min
Go-To Pizza Dough
1 Std.
Tamales Verdes
2u. 55min
Pizza Monkey Bread
2 Std. 30 Min
Crêpes
1 Std. 15 Min
Gorditas de Chicharrón
1 Std. 40 Min
Waffles
25 Min
Roast Potatoes (Betty)
1 Std. 15 Min
Fish and Chips
30 min
Tomato and Feta Pasta
50 Min
Chicken Avocado Gorditas
1 Std.
Thin Crust Pizza Dough
2 Std. 30 Min