Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar

3.9 15 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porsiyon

Składniki

  • portakal kabuğu sadece turuncu kısımları
    ¼
  • soğan
    50 g
  • rezene kökü sapları ayıklanmış, dörde bölünmüş, yeşillikleri süsleme için kenara ayrılmış
    300 g
  • portakal suyu
    275 g
  • zeytinyağı
    60 g
  • su
    400 g
  • tuz
    1 ¼ tk
  • karabiber
    2 tutam
  • enginar çanağı, taze veya dondurulmuş, çözdürülmüş (yakl. Ø 8 cm)
    6

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Białko 5 g
Kalorie 749.3 kJ / 179 kcal
Tłuszcz 10.4 g
Błonnik 8.1 g
Węglowodany 19.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...