Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 220 g di acqua a temperatura ambiente
- 1 cucchiaino di zucchero
-
20
g di lievito fresco sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito secco (8 g) - 1 cucchiaino di sale
- 400 g di farina
Farcitura
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva + q.b.
- 200 g di mozzarella a pezzi
- 250 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 2 - 3 pizzichi di sale (opcjonalnie)
- 10 - 15 foglie di basilico fresco, a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2544 kJ / 607 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Panini per hamburger
1 godz. 45 min
Pizza Margherita
2 godz. 10 min
Pane tipo ciabatta
1 godz. 45 min
Risotto alla milanese
30 min
Torta allo yogurt
1h 40min
Impasto per pizza
1 godz.
Besciamella
15 Min
Pizza Margherita
2h
Pizza alle verdure
2 godz. 5 min
Base per pizza
49 godz. 30 min
Pane bigio in casseruola
2 godz. 25 min
Impasto per pizza
1 godz.