Dim sum „Shao mai”

Dim sum „Shao mai”

5.0 1 rating
Przygotowanie 1 godz. 25 min
Czas całkowity 2 godz.
40 bucăți

Składniki

  • morcov
    10 g
Aluatul shao mai
  • apă
    50 g
  • făină
    180 g
  • ou
    1
Umplutura
  • fleică de porc, fără os și fără șoric tăiat cuburi (3 cm)
    300 g
  • ciuperci proaspete (ex. shiitake, champignon, gălbiori)
    15 - 20 g
  • ghimbir proaspăt (opcjonalnie) felii subțiri
    5 - 10 g
  • crevete crude, decorticate proaspete sau congelate
    270 g
  • zahăr
    1 lingură
  • ulei de susan, virgin (30 g, vezi recomandarea)
    2 linguri
  • sare
    1 linguriță
  • piper alb măcinat
    ½ linguriță
  • amidon de porumb
    1 linguriță
  • ulei vegetal pentru uns
  • făină pentru pudrat suprafața de lucru
  • apă
    500 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 bucată

Białko 3 g
Kalorie 240 kJ / 57 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 0.2 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...