![Gluten-Free Pretzels Gluten-Free Pretzels](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9e3fb9fb-067c-49dc-9fe7-a7188af53014/Derivates/4603b12a-0559-4b41-9162-d58a3c24ec29.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
oz vegetable oil, plus extra to grease
lub 1 oz unsalted butter, plus extra to grease - 10 oz warm water
- 1 packet/envelope dried instant yeast (2¼ tsp)
- 10 oz rice flour, plus extra to dust
- 6 oz brown rice flour
- 4 oz tapioca starch
-
3
tbsp coconut sugar
lub 3 tbsp sugar - 2 tsp xanthan gum
- 1 tsp baking powder
- 2 large eggs
- 1 tsp salt
- 130 oz water
- 4 tbsp baking soda
- 2 egg whites
- 1 tsp coarse salt
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1276 kJ / 305 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paleo Baking Powder
5min
Gluten-Free Crepes
45 Min
Gluten free self-raising flour
10min
Gluten free pita bread
1 Std. 15 Min
Gluten Free Focaccia Bread
1 Std.
Gluten-Free Bread
1 Std. 50 Min
Gluten free flatbreads
40 Min
Cyndi's Gluten-Free Bread
1h 40min
Gluten free tortillas
40 Min
Gluten free breakfast pizza
1 Std. 20 Min
Gluten-Free Pizza Dough
1 godz. 10 min
Gluten free flour mix
10min