![Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh) Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E4189394-7314-44F0-B032-FE39967EB884/Derivates/a5c9841a-d8c4-4e4f-8193-6000e2e0b494.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filling
- 150 g onions, cut into quarters
- 40 g sunflower oil
- 70 g pine nuts
-
400
g lamb meat, finely minced
lub 400 g beef, finely minced - 1 tsp salt
- 1 tsp freshly ground pepper
- 1 pinch ground cinnamon
Kibbeh
-
500
g lamb fillet sinew free, cut into cubes (3 cm)
lub 500 g beef tenderloin, cut into cubes (3 cm) - 4 ice cubes
- 200 g onions, cut into quarters
- 300 g fine bulgur wheat, rinsed with cold water and strained well (see tip)
- 2 level tsp salt
- 2 level tsp ground cinnamon
Assembly and baking
- 10 g sunflower oil, plus extra for greasing
- 1 level tsp freshly ground pepper (opcjonalnie)
- 1 level tsp Arabian spice mix (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1937 kJ / 463 kcal
- Białko
- 31.3 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
Alternatywne przepisy
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2sa
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2sa 45 dk
Spiced rice pudding (meghli)
50 dk
Za'atar flat bread (mankouche)
1 Std. 35 Min
Spiced lamb flatbread
1sa 50 dk
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Lentil puree (moujadarra)
1h 25min
Fish tagine with tahini
1h 15min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2sa 30 dk
Raw kibbeh
15min
Chicken moghrabieh
1h 25min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 godz. 30 min