Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Wasser, lauwarm
- 50 g Zucker
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 240 g Mehl
- 30 g Öl
- 2 Eier, Größe L
- Öl für das Waffeleisen
- 2 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 802 kJ / 192 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche
2 godz.
Riemchen-Apfelkuchen
1h 30min
Pfannkuchen "Schwarzwälder Art"
45 min
Butterkuchen mit Hefe
1h 35min
Kartoffelpuffer aus dem Waffeleisen
40min
Spitzkohl-Flammkuchen
1h 40min
Süße Brötchen
1 godz. 5 min
Hefezupfbrot mit Zimt
2h 10min
Apfelpfannkuchen
30 min
Kartoffelpuffer
20 min
Butterkuchen
1 godz. 55 min
Bergische Waffeln
20 min