Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sosul de vanilie (crème anglaise)
- 450 g lapte
- 6 gălbenușuri
- 70 g zahăr
- 15 g zahăr vanilat, preparat în casă
Găluștile de albuș
- 30 g zahăr
- 6 albușuri
- 1 priză sare
- 30 g caramel lichid (vezi recomandarea) (opcjonalnie)
- 25 g fistic mărunțit, nesărat (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 887 kJ / 212 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spanac cu ouă, la cuptor
40min
Budincă din griș
20 min
Spumă de fructe
10 Min
Sfeclă roșie fermentată și salsa de mere
72 Std.
Budincă de orez cu caise, gătită lent
5h 35 min
Castane la Varoma
55 min
Spumă de fructe
10 Min
Iaurt cu afine
13 Std.
Cremă de brânză cu ridichi
5 Min
Tarte cu ceapă caramelizată și brânză de capră
1h
Budincă-cremă de vanilie
15 min
Maioneză
5 Min