Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sosul de vanilie (crème anglaise)
- 450 g lapte
- 6 gălbenușuri
- 70 g zahăr
- 15 g zahăr vanilat făcut în casă
Găluștile de albuș
- 30 g zahăr
- 6 albușuri
- 1 priză sare
- 30 g caramel lichid (vezi recomandarea) (opcjonalnie)
- 25 g fistic în coajă, crud, nesărat, mărunțit (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 887 kJ / 212 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Castane la Varoma
55min
Supă cu dovleac Kabocha, ghimbir și curry
50min
Spumă de fructe
10min
Sos de ciuperci
20min
Cremă caramel
5h 30 min
Mac and cheese ușor
40min
Fulgi de ovăz cu amestec de fructe de pădure
4 godz. 15 min
Medalioane de vițel sous-vide
Brak ocen
Spumă de fructe
10min
Spumă de căpșune cu budincă-cremă de mentă
25min
Bolul-curcubeu
1 godz. 20 min
Focaccia cu pere și Gorgonzola
2 godz. 15 min