Gestoomde kleefrijst met varkensvlees (Torenvormige rijstpuddinkjes)

Gestoomde kleefrijst met varkensvlees (Torenvormige rijstpuddinkjes)

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 bekers

Składniki

Zoete chilisaus
  • rode chilisaus
    2 el
  • ketchup
    1 el
  • suiker
    30 g
  • water
    100 g
  • aardappelzetmeel
    ½ tl
    ½ tl maïsmeel (zetmeel)
Torenvormige rijstpuddinkjes
  • witte kleefrijst korte korrel
    450 g
    450 g witte kortkorrelige rijst, (bv. sushirijst)
  • sojasaus
    50 g
  • suiker
    30 g
  • gemalen witte peper
    1 snuifje
  • varkensvlees, mager, pezen vrij in kleine reepjes (5 cm x 1 cm x 0.5 cm)
    200 g
  • olie
    30 g
  • gedroogde shiitakes (ong. 20 g),geweekt, in reepjes
    12 - 15
    20 g gedroogde champignons, geweekt om zacht te worden, in reepjes
  • gedroogde garnalen (opcjonalnie)
    50 g
  • water
    600 g
  • verse koriander grof gehakt, als garnituur
    5 takjes
  • pinda's, geroosterd, ongezouten grof gehakt, als garnituur
    10 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 beker

Białko 12 g
Kalorie 1163 kJ / 278 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...