蒸全麥麵包

蒸全麥麵包

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
20 片

Składniki

  • 奶油 刷油用
    1 大匙
  • 粗粒小麥粉 撒粉用
    2 大匙
    2 大匙 傳統燕麥片
  • 斯佩爾特小麥
    250 克
    250 克 小麥穀粒
  • 1250 克
  • 黑糖蜜 (opcjonalnie)
    10 克
    10 克 蜂蜜
  • 乾酵母粉 (8克)
    2 茶匙
    20 克 新鮮酵母, ,剝碎
  • 高筋麵粉 需多備一些撒粉用
    50 克
  • 義大利黑醋
    10 克
  • 1 茶匙
  • 葵花籽
    100 克
    60 - 80 克 綜合種籽, (如:南瓜籽、亞麻籽)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 片

Białko 4 g
Kalorie 409 kJ / 98 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...