Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mandlové korpusy
- máslo na vymazání
- 50 gramů mandlí, loupaných, nasekaných
- 220 gramů neoloupaných mandlí
- 4 vejce
- 3 žloutky
- 250 gramů krystalového cukru
- 30 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 čajová lžička mleté skořice
Vanilková poleva
- 3 bílky
- 140 gramů krystalového cukru
- 1 špetka soli
- ½ čajové lžičky vanilkového extraktu
- 100 gramů másla
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1648 kJ / 394 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sušenky s čokoládovým krémem
1 godz. 40 min
Amor polenta
1h 5min
Pink velvet dort
7h 20 min
Kukuřičný chléb (Brôa de milho)
2h 45min
Amaretové cupcaky
3h
Válečky Spekulatius
2h 20 min
Kakaový moučník z černého piva
55 min
Marcipánové půlměsíčky
45 Min
Puding v páře s malinovým džemem
55 min
Pekingské kuře
50 min
Adžika
40 min
Maková bábovka s citrónovou polevou
2h