Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 950 g Wasser
- 15 g frische Hefe
- Öl zum Einfetten
- 30 g Tomatenmark
- 300 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 609 kJ / 146 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Flammkuchen
40min
Brötchen aus dem Varoma
2 godz. 10 min
Porreebällchen
1h
Stangenbrot mit Schafskäse
1 Std. 25 Min
Zwiebelzwirbel
35min
Sauerkraut-Stangenbrot
2h
Haferflocken-Gemüse-Riegel
40min
Pizzabrötchen - mal anders
1h 20min
Joghurtbrot (schnell)
1h 15min
Soda Bread mit Feta
30min
Weizen-Hafer-Brötchen
1h 30min
Brötchen auf die Schnelle
30min