![Turkish Flatbreads Turkish Flatbreads](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/218e98f7967fd553ff774a3cd4dab0cc/Derivates/870765a8887f4da4772b8c00174de2f7c67b3aa9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g water
-
20
g fresh yeast, crumbled
lub 2 tsp dried yeast - 20 g sugar
- 500 g bread flour, plus extra for dusting
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 - 1 ½ tsp salt, to taste
- 1 egg, lightly whisked with 1 tsp water, for glazing
- ½ Tbsp sesame seeds, for sprinkling
- ½ Tbsp caraway seeds, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 400 kJ / 96 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Focaccia
3u.
Pitta Bread
2 Std.
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 30min
Brioche burger buns
2 godz. 10 min
Tiger rolls
2 godz. 50 min
Iranian Barbari
2 Std. 30 Min
Tangzhong milk bread
2h 45min
Baguettes
3h 45min
Persian Flatbreads
1u. 45min
Yoghurt Bread
2 Std.
Pogača (bread)
3u.
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 godz. 25 min