Turkish Flatbreads

Turkish Flatbreads

4.9 230 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
24 slices

Składniki

  • water
    360 g
  • fresh yeast crumbled
    20 g
    2 tsp dried yeast
  • sugar
    20 g
  • bread flour plus extra for dusting
    500 g
  • olive oil plus extra for greasing
    20 g
  • salt to taste
    1 - 1 ½ tsp
  • egg lightly whisked with 1 tsp water, for glazing
    1
  • sesame seeds for sprinkling
    ½ Tbsp
  • caraway seeds for sprinkling
    ½ Tbsp

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 96 kcal / 400 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...