Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 čajové lžičky soli
- 100 gramů špaldy loupané
- 100 gramů horského sýru, na kousky
- 100 gramů ementálu, na kousky
- 120 gramů mražených špenátových listů, vymačkaných
- 250 gramů hladké mouky (viz tip)
- 80 gramů pšeničné krupice
- 70 gramů vody a voda na uvaření špeclí
- 4 vejce
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 2707 kJ / 646 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bramborová krémová polévka se zeleninou
35 min
Bešamelová omáčka
15min
Pudingovo-mandlové řezy
2hod. 30min
Krémová bramborová polévka s rukolou
25min
Čekanka s mletým masem, rýží a rajčatovou omáčkou
1 Std.
Třešňový koláč s vanilkovým krémem
4 Std. 45 Min
Lososový burger
25min
Krůtí maso s mangoldem a houbami
40 min
Fazole po bretaňsku
35 min
Fazolovo-quinoové karbanátky s guacamole
1 Std.
Želatina
10 Min
Krupicová kaše se strouhankovou posypkou
1h 20 min