Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 240 g água
- 200 g chocolate p/ culinária (53% cacau), partido em pedaços
- 300 g açúcar
- 3 ovos
- 240 g óleo
- 220 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 c. chá de fermento p/ bolos
Cobertura
- 200 g chocolate p/ culinária (53% cacau), partido em pedaços
- 40 g açúcar
- 15 g manteiga
- 100 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3667.2 kJ / 876.5 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 87.5 g
- Tłuszcz
- 55.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.3 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 135.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavacas de Resende
1 Std.
Pavê de morango
2 godz. 45 min
Bolo formigueiro
55 min
Bolo nega maluca
1 Std. 5 Min
Bolo de chocolate com cobertura de mousse de chocolate
1 Std.
Brigadeirão
1 Std. 45 Min
Bolo mármore
2h
Minibolos de chocolate
35 min
Bolo zebra
55 min
Pãezinhos de colher com leite condensado
1h 15 min
Quadrados de chocolate cobertos
50 Min
Bolo de cenoura com cobertura de chocolate
50 Min